Tre nyheder indenfor skigear som du må ha’

Fantasien sætter ingen grænser, og elektronikken gør sit indtog overalt med større og større fart. Vi har fundet tre nyheder, som er fuldstændige uundværlige for enhver skienthusiast, som gerne vil være "first mover".

 

Mål din hastighed på pisterne med en GPS

Når man drøner ned af en sort piste, så kommer "den indre drengerøv" naturligt op i én. Adrenalinen pumper og når man kommer ned spørger man sig selv, hvor stærkt mon egentlig man kørte. Svaret kan du få nu - nemt og enkelt - via en lille bærbar GPS, som virksomheden Nawman har udviklet.

Det er en lille fiks, trekantet sag, som du sætter fast i en elastik om armen. Den fortæller dig dels, hvor hurtigt, du løber og dels, hvor mange højdemeter, du tilbagelægger i løbet af en dag på pisterne.

 

Trådløs skijakke med mikrofon og højtalere

Det er da også irriterende, når mobiltelefonen ringer og du er rigtig godt på vej ned af en sort piste med alt, hvad remmer og tøj kan klare. Det har virksomheden Burton nu løsningen på. I samarbejde med udviklerne på Motorola har de nemlig kreeret en skijakke, der kan integreres med både mobiltelefon eller mp3-afspiller. Du kan simpelthen tale eller høre musik gennem højtalere og mikrofon i jakken. Men der er mere endnu, for kontrolpanelet er samtidig indbygget i ærmet, så du ikke engang behøver at tage handskerne af for at tage telefonen, når den ringer.

Indbygget Bluetooth i dine skibriller

Og mere mobiltelefon. For nu kan du få dine skibriller med et indbygget Bluetooth- headset.

Det er én af de helt store producent af skibriller, Oakley, som står bag denne finesse, som gør det muligt for dig at tale i telefon på pisterne, uden at du skal have din mobiltelefon op af lommen. Det er vi da vist en del, der vil sætte stor pris på.

Der er næppe tvivl om, at vi kommer til at se mange flere telefon-finesser på pisterne i fremtiden.

Bookmark and Share