Spar ikke på de nye skibriller

Rigtig mange har en mening om det. Og eksperterne har en "never-ending-diskussion" om, hvordan de bedste og mest rigtige skibriller og solbriller skal udformes. Og der er da også rigtig mange spørgsmål, man kan stille sig, når der skal investeres i nye ski- og solbriller:
Skal brillerne være store eller små, tætsluttende eller løssiddende? Skal glasset være gult, blåt, brunt, orange eller rødt? Er stænger bedre end elastik?

Mindst to par skibriller
Men konklussionen på ens egen diskussion med sig selv er egentlig ganske banal - man skal vælge den skibrille, der giver den største komfort i situationen. Det betyder, at man i princippet har brug for mindst to par skibriller, nemlig et par med lyst glas, som man bruger i det almindelige, lidt overskyede skivejr, og et par med mørkere glas, som man bruger når det er "kejserwetter".
La' vær med at spare på prisen for skibriller og solbrillerne. For det er nu engang både sjovere og lettere, når man kan se, hvad man laver og hvor man kører, og ikke konstant kører rundt bag duggede ruder eller med nogle dårlige og måske også farlige glas.

Her lige et par nyttige tips, inden du går på brillejagt op til den nye sæson:
1) Glassene i brillerne skal være gule eller orange da det giver det bedste forhold mellem lys og kontrast i dårligt vejr
2) Sørg for at der er god udluftning til glasset i skibrillerne, så de ikke dugger så let
3) Vælg kun solbriller med plasticstel. Det er det sikreste, hvis uheldet er ude og du styrter
4) Solbrillerne skal også dække for lys fra siden
5) Køb en god kvalitet - det betaler sig i længden
Bookmark and Share