Tag bare børnene med på skiferien – men klæd dem ordentligt på

"De skal passes af mormor og morfar", mens vi er i Østrig og står på ski".

Nej, det skal de ikke. De skal med. For I giver dem en fantastisk oplevelse og god og sund interesse, og det er noget af det allerbedste, I kan foretage jer sammen som familie. Men der skal ikke så meget til, før de små har fået nok at koldt sne, kolde fingre og våde sokker, så der er selvfølgelig nogle faktorer og forudsætninger, som I skal sørge for at opfylde.

Dem kigger vi på her.

Det vigtigste for at successen kommer i hus er, at børnene har det sjovt. Så betyder det mindre, at I som forældre synes er vigtigt i forhold til børnenes skiløb, undervisning og udvikling osv. Ungerne skal have det sjovt, for skiløb handler jo netop om leg, kreativitet, udfordringer, natur, frisk luft og masser af nye venner på bakkerne.

Men for at de skal synes, det er sjovt, er specielt den rigtige beklædning et must.

Ligesom vi voksne, skal børnene klædes på lag-på-lag i noget, de kan røre sig frit i, men som heller ikke må blive så stort, at det bliver klodset.

Børn fryser mere end voksne, da de har mindre kropsfedt til at holde dem varme, og de helt små mærker slet ikke, at de fryser, før de er kolde. Så hold specielt godt øje med dem.

Vær også opmærksom på, at det yderste lag tøj ikke er for glat, da børnene i starten vil falde en del og derfor kan risikere at glide ukontrolleret ned ad bakken. Børn kan også nemt glide af en skilift, hvis tøjet er for glat.

Det vigtigste tøj er følgende:
• Lange underbukser og lang undertrøje
• Hals-rør - gerne i fleece (ikke halstørklæde)
• En fleecetrøje eller uldsweater.
• Yderst vandtæt flyverdragt til de mindste og skibukser/skijakke til de lidt ældre
• Gode sokker, men husk at fødderne ikke bliver varmere af to par. Køb et par skisokker og sørg for, at de ikke folder og stopper for blotcirkulationen
• Vand- og vindtætte luffer til de små og handsker til de lidt større
• En tynd elefanthue
• En hjelm! Børn på alpinferie skal uden diskussion have hjelm på. Det skal de voksne såmænd også! En hjelm købes, lejes eller lånes i skiskolerne eller udlejningen. På langrend kan barnet nøjes med en god hue (og i meget koldt vejr ørevarmere)
• Evt. et par tynde gymnastikbukser.

Hvis ikke beklædningen er den korrekte, så er alt andet stort set lige meget. Så er der nemlig dømt fiasko...

Husk også et par andre gode råd:

> Børnene skal bestemme tempoet
> Prøv at komme til at bo så tæt på pisterne som muligt

> Send altid børn på skiskole
> Vælg det rigtige tidspunkt på sæsonen, hvor det ikke er for koldt.

Lever I op til disse gode og velmenende råd, så er kimen lagt til en fantastisk skiferie, som ungerne vil plage jer for skal gentages - år efter år efter år!

Bookmark and Share