Hvor stor skal min skihjelm være

Antallet af hovedskader ved skiløb har de senere år været stærkt faldende. Der hænger givetvis sammen med, at flere beskytter hovedet med en skihjelm. Vi ser, hvordan også flere og flere voksne kører med hjelm, og det er ved at være en trend - også blandt de rigtig dygtige skiløbere.

Mange skisportssteder udlåner hjelm gratis, og på mange destinationer giver man gratis liftkort til børn under 8 år, hvis de kører med hjelm.

Skihjelmen bør således i dag være en del af standardudstyret hos alle - både børn, nybegyndere, den let øvede, den rigtig skrappe og den, der dyrker ekstrem skisport som f.eks. freeride.

Det er vigtigt, at hjelmen sidder rimelig tæt og ikke kan dreje eller falde af ved fald, styrt eller sammenstød. Derfor skal den have den helt rigtige størrelse.

Og hvordan finder man så den?

Man tager et målebånd og starter det i panden, hvorefter du trækker målebåndet hele vejen rundt om hovedet henover ørerne. Herefter aflæser du, hvor stor diameteren er på dit hoved, og du har nu størrelsen til din skihjelm. For under hver hjelm kan du se, hvad størrelserne svarer til i cm.

Måske har du liggende en styrthjelm til din motorcykel eller knallert, din studenterhue eller andre former for hovedbeklædning, hvor der er angivet størrelse. Så kan du hente målene herfra.

Alle skihjelme kan justes lidt i størrelsen, således at de sidder optimalt og yder den optimale beskyttelse.

Bookmark and Share